Liikunta

Varusmiespalveluksessa alkanut kipinä liikuntaan kannattaa säilyttää aina reservistä poistumiseen asti. Jäseniä kannustetaankin omatoimiseen liikuntaan osana liikunnallista elämäntapaa.

Paikalliset liikuntamahdollisuudet ja CampusSport

Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää CampusSportin edulliset kuntosalit ja liikuntatunnit. 7.–20.9. ovat ilmaisia kokeiluviikkoja, jolloin voit vierailla myös CampusSportin kuntosaleilla (ASA-salia lukuun ottamatta) ma, ke ja pe klo 17–19. Tutustu koronatilanteen erityisjärjestelyihin: https://www.campussport.fi/fi/liikuntatilojen-erityisjarjestelyt-syyskaudella-2020/

Tutustu myös Opiskelijoiden liikuntaliiton toimintaan ja Liikkuva opiskelu -ohjelmaan sekä YTHS:n vinkkeihin. Liikkuva korkeakoulu tuo Liikkuva koulu -henkeä korkeakouluun ja tarjoaa mm. tietoa istumisen haitoista sekä vinkkejä aktiivisuuden lisäämiseen.
Turun kaupungilla on monipuolisia liikuntapalveluja, kuten maksuttomia ulkokuntosaleja ja lenkkipolkuja.

CampusSportin kilpailuja: jalkapallo, tennis, frisbee golf, Counter Strike
 Kilpailuissa on erillinen osallistumismaksu ja niihin voi osallistua, vaikka ei olisi CampusSportin jäsen. Turnauksissa on lajista riippuen erikseen harraste- ja kilpasarja. Lisätietoa sekä kilpailukalenteri: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/info/
 
Jalkapallo
Aika: Arkipäivisin 14–21 14.9.2020 alkaen. Turnauksen arvioitu kesto on 3–4 viikkoa.
Paikka: Parkin (Tuureporinkatu 2), Kupittaan (Blomberginaukio 4) ja Urheilupuiston (Paavo Nurmen Puistotie 9) tekonurmikentät
Lisätietoja: Peliaika on 2 × 20 min. Pelaajien määrä 7 + 1. Turnauksessa pelataan harraste- ja kilpasarja. Osallistumismaksu: 66 € / joukkue
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 7.9.2020
Ilmoittaudu: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/ilmoittautuminen/
 
Tennis
Aika: Ma–su 8–21 14.9.2020 alkaen. Turnauksen arvioitu kesto on kaksi viikkoa.
Paikka: CampusSportin massatenniskentät (lähellä Educariumia, Assistentinkatu 5)
Lisätietoja: Tennismailoja voi lainata Campussportilta. Ota yhteyttä Petri Kuokkaseen, petri.kuokkanen@campussport.fi. Turnauksessa pelataan kaksin- ja nelinpeli. Campussport cup -mailapelilaji.
Osallistumismaksu: 8 € / osallistuja tai 11 € / joukkue
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 7.9.2020
Ilmoittaudu: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/ilmoittautuminen/
 
Frisbeegolf
Aika: 15.9. klo 9 alkaen
Paikka: Lausteen frisbee golf -rata (Hiihtomajanpolku 13, 20750 Turku)
Lisätietoja: Frisbeekiekkoja voi lainata Campussportilta. Ota yhteyttä Carl Myrbergiin, carl.myrberg@campussport.fi.
Osallistumismaksu: 6 € / osallistuja
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 8.9.2020
Ilmoittaudu: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/ilmoittautuminen/
 
Counter Strike
Aika: 22. ja 24.9.2020 klo 14–20.
Paikka: Turnaus pelataan etänä omilla välineillä
Lisätietoja: Maksimiosallistujamäärä on kahdeksan joukkuetta.
Osallistumismaksu: 11 € / joukkue
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.9.2020
Ilmoittaudu: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/ilmoittautuminen/

Kaikille opiskelijoille avoin ja ilmainen liikuntavuoro Just for Fun

Haluaisitko liikkua enemmän? Kaipaatko rentoa porukkaa tsemppaamaan ja antamaan vertaistukea? Just for fun -vuorolle ovat tervetulleita maksutta kaikki turkulaisten korkeakoulujen opiskelijat, osallistuakseen ei tarvitse olla CampusSportin jäsen. Vuorolla keskitytään pitämään hauskaa ja nauttimaan liikkumisesta mukavassa seurassa. Vuorolla pelaillaan ja kokeillaan eri lajeja osallistujien toiveiden mukaisesti. Aiempaa liikuntakokemusta ei tarvita. Vuoroa vetävät CampusSportin liikuntatuutorit. Vuorolle voi osallistua säännöllisesti tai satunnaisesti. Vuoro järjestetään keskiviikkoisin 9.9. alkaen 18–19 Turun Normaalikoulun alakoulun salissa (Annikanpolku 9). Liikuntatuutorit opastavat perille.

Reserviläisliikunta

Resrviupseeriliitolla, Opiskelijain Reserviupseeripiirillä ja Reserviläisurheiluliitolla on erilaisia kisoja vuoden mittaan (esim. partiotaitokilpailu). Niistä tiedotetaan mm. sähköpostitse. TuKoResilla on myös yhteistyötä PV.n hyväksymien kuntotestaajien kanssa, joten yhdistys voi järjestää virallisia lihaskuntotestejä ja Cooperin testejä.
Yhdistyksen liikuntavastaava järjestää erilaisia liikuntatapahtumia ja tiedottaa yhteistyötahojen tapahtumista, joihin tukoressut ovat tervetulleita. Ehdota rohkeasti liikuntavastaavalle uusia lajeja!

Reserviläisille suositellaan omien liikuntasuoritusten kirjaamista Mars mars -sovellukseen, jonka voi ladata Android- tai iPhone-puhelimeen. Siellä on myös erilaisia valmiita ohjelmia kunnon kohottamiseen sekä mm. ampumapäiväkirja.

Turun Korkeakoulujen Reserviläiset ry – Åbo Högskolereservister