Ampumaradat

TuKoResin jäsenenä olet oikeutettu käyttämään tällä sivulla mainittuja ratoja. Niillä järjestetään ampumapäiviä ja radoilla voit käydä omatoimisestikin. Aseettomia jäseniä varten yhdistyksellä on reserviläiskiväärejä, haulikkoja ja 9 mm:n pistooleja, joita voi käyttää asevastaavien valvonnassa.

 • Ampumapäiville vaaditaan aina ennakkoilmoittautuminen.
 • Omia aseita saa ottaa mukaan, mutta niistä pitää ilmoittaa etukäteen ampupäivien järjestäjille.
 • Sääntöjä ja turvamääräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 • Kannattaa pukeutua lämpimästi olosuhteet ja sää huomioiden: vain Temppelivuoren rata Raisiossa on sisätiloissa (sielläkin on talvisin viileää).
 • Ampumapäivistä ja niille ilmoittaumisesta ilmoitetaan kalenterissa, sähköposteissa, Facebook- ja WhatsApp-ryhmissä.
.308 win -kiväärin toiminnan kertaamista

Nuutti

Nuutin radalla Ruskolla (os. Vanha Ruskontie 221, Rusko) on joka kuukauden viimeinen lauantai klo. 14–16 TuKoResin reserviläiskiväärivuoro, jolloin voi ohjatusti ampua yhdistyksen .223-kaliiperisilla kivääreillä. Kiväärit ovat Colt M4 Carbine​ ja Arsenal SAR M-1.
Ohi kulkevat Föli-linjat 301, 302 ja 303, ja lähimmiltä pysäkeiltä on radalle matkaa noin kolme kilometriä. Myös kimppakyytejä järjestetään.

Osallistumismaksu (ilmoitetaan erikseen) sisältää ampuma-paikan, taulut, laina-aseen, patruunat, koulutuksen ja tarvittaessa suojavälineet. Maksu pyydetään maksamaan asevastaavalle tasarahalla.
Ennakkokokemus kivääreistä ei ole välttämätön, vaan tarvittavan koulutuksen saa valvojilta.
Omien aseiden ja patruunoiden käyttö on sallittua; pyydettäessä luvat on esitettävä valvojalle. Haulikot on Nuutissa kielletty.

Radalla on ulkokäymälä ja sähköt. Kuulosuojainten lisäksi suositellaan korvatulppia, koska ammunta on sallittua vain katoksesta.

Raasi

Jäsenemme voivat maksutta hyödyntää Porin prikaatin Raasin ampumarataa (Raasintie 543, 21930 Uusikartano). Vapaista ajoista ja varauksista voi tiedustella Raasin alueen hoitajalta p. 0299 441 237.

Raasissa on:

 • 25 metrin pistoolirata
 • kaksi 150 metrin kiväärirataa
 • 300 metrin kiväärirata.

Raasissa on mahdollista ampua arkisin 7.00–22.00, lauantaisin 9.00–18.00 ja sunnuntaisin 12.00–18.00. Poikkeusluvalla ja erillisellä anomuksella myös muut ampuma-ajat ovat mahdollisia.

Raasin aluetta käyttävät Porin prikaatin lisäksi merivoimat sekä ampumaseurat ja yhdistykset.

Ennen ammuntaa ja sen jälkeen on ilmoittauduttava Porin prikaatin kenttäjohtajalle, puh. 0299 441 935. Tutustu toimintaohjeeseen.

Säkylä

Porin prikaatin radoista myös Säkylän radat (Ampumaradantie, 27800 Säkylä) ovat yhteistyökumppanuuden nojalla jäsentemme käytössä. Vapaista ajoista voi tiedustella p. 0299 441 238 (Säkylän alueen hoitaja). Kuten Raasissa, ennen ammuntaa ja sen jälkeen on ilmoittauduttava Porin prikaatin kenttäjohtajalle, puh. 0299 441 935.

Säkylässä on kahdeksan ampumarataa:

 • kaksi 25 metrin pistoolirataa (kummallakin 40 ampumapaikkaa)
 • kaksi 150 metrin kiväärirataa (20 ja 60 paikkaa)
 • 300 metrin kiväärirata (60 paikkaa)
 • 50 metrin pienoiskiväärirata (40 paikkaa)
 • 100 metrin liikemaalirata
 • 50 metrin ampumahiihtorata (30 paikkaa).

Säkylän radat ovat käytettävissä joka päivä 7.00–22.00.

Tutustu ohjeisiin.

Radoilla tulee ennen ammuntaa tehdä johtosääntöjen edellyttämät valmistelut. Ratakohtaisesti on nostettava ammunnasta varoittava punainen lippu ylös sekä kytkettävä päälle varoitusvilkkuvalot ja ampumakatosten päädyistä tauluille johtavat tiet suljettava tilapäispuomein. Taulut tulee sijoittaa aina niille varattuihin taulukehikoihin siten, että luodit osuvat taustavalleihin. Ammunnoissa on noudatettava ratakohtaisia ohjeita ja määräyksiä sekä ehdotonta siisteyttä. Ammunnan jälkeen on siivotta pois roskat, hylsyt ja käytetyt taulut sekä muut mahdolliset roskat. Omat ammutut ja reikäiset hylkyyn menevät taulut on vietävä ampumakatosten ulkopuolella oleviin isoihin roskasäiliöihin. Ratojen omia pieniä roskiksia ei saa niillä täyttää. Hyviin tapoihin kuuluu myös se, että ammunnan aikana radalla mahdollisesti käytössä ollut roskis myös tyhjennetään, radan takana olevaan isompaan roskikseen, riippumatta siitä onko siinä omia tai aikaisempien käyttäjien roskia.

Laitila

Radalle menosta pitää ilmoittaa Harri Suomiselle puh. 040 5112517, harryspotteri (ät) gmail.com. Hinta 5 € / kerta, maksetaan jälkikäteen tilille.
Rata on auki arkisin klo 8–21, lauantaisin klo 8–18 ja pyhisin klo 12–18 osoitteessa Myllykoskentie 115, Laitila.

Laitilan SRA-rataa.

Laitilan radalla on kuivakäymälä.
Radalle kannattaa pukeutua lämpimästi.

Turun Korkeakoulujen Reserviläiset ry – Åbo Högskolereservister