koronan vaikutus toimintaan

Toistaiseksi TuKoResin ampumavuorot Kupittaalla loppuvat Turun kaupungin määräyksestä 12.4. asti. Asiasta tiedotti myös TSA.
Puolustusvoimat tiedotti sulkevansa ampumaratansa ulkopuolisilta. Tämä koskee tukoressujen osalta Säkylän ja Raasin ratoja, joihin jäsenillämme on käyttöoikeus.

Saunavuorot loppuvat poikkeustilan takia.
Poikkeustila myös rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkeen, mikä käytännössä lopettaa yhdistyksen tapahtumat. Seuraa tiedotesähköposteja ja WhatsApp-ryhmää.

Kauppoja ei suljettane pandemian takia, mutta asianomaisen joutuessa itse kotikaranteeniin on elintarvikkeita hyvä olla kotona.

Esimerkiksi hyvin säilyvät ruoat ja juomat, joita käyttää osana arkista ruoanvalmistustaan, ovat hyvä valinta kotivaraksi. Kotivaraa suositellaan olevan ainakin kolmeksi päiväksi, jotta viranomaisille jää aikaa ruoanjakeluun. Lisätietoa Marttaliitosta tai 72 tuntia -sivulta.

Seppeleenlasku 25.2.2020 Heikki Nurmion muistomerkille

Tukoressuja Nurmion patsaalla.

Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osasto kävi laskemassa seppeleen jääkärimarssin säveltäjän, Heikki Nurmion, patsaalle Vartiovuorella yhdessä TuKoResin kanssa. Ensi vappuna Vartiovuorella käydessänne käykää katsomassa patsasta!

Vuoden 2020 excursio Pohjois-Saksaan

Opiskelijan Reserviupseeripiiri toteutti tänäkin vuonna ulkomaanmatkansa Pohjois-Saksaan. Saavuimme keskiviikkona Hampuriin, josta matka jatkui Theodor-Körnerin kasarmille Ala-Saksin osavaltioon. Saksalaiset aseveljemme järjestivät meille mahdollisuuden kokeilla ampumasimulaattoria ja kokeilla seuraavana päviänä saksalaisen ampumamerkin, Schützenschnurin, suorittamista. Kisaan kuului ammuntaa palveluspistoolilla ja kiväärillä.

Loppuviikko majoituttiin Hungriger Wolfin entisellä kasarmilla Hohenlockstedtissa, missä toimii nykyään majatalo. Kuvassa lennonjohtotorni.

Matkaa jatkettiin Schleswig-Holsteinin osavaltiossa olevaan entiseen laskuvarjojoukkojen kasarmiin Hungriger Wolfiin, jossa vietettiin muutamanakin iltana aseveli-iltaa hyvän juoman, ruoan ja seuran merkeissä.

Lauantaina osallistuimme Finnetag-juhlaan reserviläisosastossa.

Suomalaisten jääkärien kunniaksi 29.2.2020 vietetyssä Finnentag-juhlassa oli paikalla suomalais-saksalainen reserviläisosasto, johon excursiolaisetkin kuuluivat.

tukores tuon kumppaniksi

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO hyväksyi 3.2.2020 kokouksessaan Turun Korkeakoulujen Reserviläiset kumppaniyhdistyksekseen. Sopimus allekirjoitettiin 6.2. ja yhteistyöstä on alustavasti sovittu. TuKoResin on tarkoitus mm. esittäytyä AMK:n eri kampuksilla ja opiskelijakunnan blogissa.

Kumppaniyhdistysaseman toivotaan lisäävän AMK:n opiskelijoiden tietoisuutta TuKoResistä ja helpottavan heidän tuloaan mukaan yhdistyksen toimintaan – Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun kampukseltahan on vain 400 metriä Kupittaan ampumaradalle, missä tiistaivuorot pidetään.

TuKoResin tekninen t-paita

Yhdistyksen nimellä ja logolla varustettuja t-paitoja voi tilata. Tilauksia otetaan vastaan 10.2. asti, ja kaikki 24.2 mennessä maksetut tilataan toimittajalta. Valmiin paidan voi hakea erikseen ilmoitettavana aikana sekä sovitusti Kupittaan ja Halisten vuoroilta.

Pienoispistooli- ja saunavuorot jatkuvat

Kupittaan ampumaradalla pidettävät ohjatut vuorot jatkuvat jälleen tiistaina 14.1.2020.
Raision Temppelivuoren radalle järjestetään yhdistyksen yhteisiä käyntejä aseettomia jäseniä varten.

Viikolla 2 jatkuvat myös saunavuorot Halisissa os. Kouhukuja 5 G, 20540 Turku.
Lisää tietoa sähköpostissa ja WhatsApp-ryhmässä.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Turun korkeakoulujen reserviläiset osallistuivat pitkästä aikaa TYY:n, ÅAS:n ja TUO:n järjestämään perinteiseen ylioppilaiden soihtukulkueeseen. Kulkue lähti Tuomiokirkolta ja päätyi hautausmaalle, missä ohjelmassa oli puheita ja laulua.

Artikkelikuvassa on vanha lippumme, sillä uusi jäi joitakin vuosia sitten vappuna jonkun matkaan. Pyydämme edelleen uudesta lipusta tietoja sekä lipun palauttamista.

Kuva uudesta lipusta 45-vuotisjuhlissa 2006.

Turun Korkeakoulujen Reserviläiset ry

%d bloggaajaa tykkää tästä: