Isokaliiperiset

TuKoResin jäsenenä olet oikeutettu käyttämään tällä sivulla mainittuja ratoja. Niillä järjestetään ampumapäiviä ja radoilla voit käydä omatoimisestikin. Aseettomia jäseniä varten yhdistyksellä on reserviläiskiväärejä, haulikkoja ja 9 mm:n pistooleja, joita voi käyttää asevastaavien valvonnassa.

 • Ampumapäiville vaaditaan aina ennakkoilmoittautuminen.
 • Omia aseita saa ottaa mukaan, mutta niistä pitää ilmoittaa etukäteen ampupäivien järjestäjille.
 • Sääntöjä ja turvamääräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 • Kannattaa pukeutua lämpimästi olosuhteet ja sää huomioiden: vain Temppelivuoren rata Raisiossa on sisätiloissa (sielläkin on talvisin viileää).
 • Ampumapäivistä ja niille ilmoittaumisesta ilmoitetaan kalenterissa, sähköposteissa, Facebook- ja WhatsApp-ryhmissä.
.308 win -kiväärin toiminnan kertaamista

Nuutti

Nuutin radalla Ruskossa (os. Vanha Ruskontie 221, Rusko) on joka kuukauden viimeinen lauantai 14–16 TuKoResin reserviläiskiväärivuoro, jolloin voi ohjatusti ampua yhdistyksen .223-kaliiperisilla kivääreillä. Kiväärit ovat Colt M4 Carbine​ ja Arsenal SAR M-1.
Ohi kulkevat Föli-linjat 301, 302 ja 303, ja lähimmiltä pysäkeiltä on radalle matkaa noin kolme kilometriä. Myös kimppakyytejä järjestetään.

Ratamaksu on 10 €, ja se sisältää taulun, paikat sekä asevuokran. Maksu pyydetään maksamaan asevastaavalle tasarahalla. Patruunat maksavat 30 € / 50 kpl.
Ennakkokokemus kivääreistä ei ole välttämätön, vaan tarvittavan koulutuksen saa valvojilta.
Omien aseiden ja patruunoiden käyttö on sallittua; pyydettäessä luvat on esitettävä valvojalle. Haulikot on Nuutissa kielletty.

Radalla on ulkokäymälä ja sähköt. Kuulosuojainten lisäksi suositellaan korvatulppia, koska ammunta on sallittua vain katoksesta.

Temppelivuori

Temppelivuoren sisäampumarata on vanhassa vedenpuhdistamossa (os. Puhdistamonnousu, Raisio). Ohi kulkevat Föli-linjat 201 ja 203. Autolla Naantalintieltä poistutaan oikealle Telakkatielle, jonka jälkeen Puhdistamonnousuun käännytään vasemmalle.
Ampumaan pääsee joka torstai 17.30 alkaen, jos on oma pistooli ja panokset.
Kuten Kupittaalla, Temppelivuoressa on sisä-wc. Lämmitystä on kuitenkin vähemmän, minkä takia sisävaatteiden lisäksi voi harkita lämpimämpääkin vaatetusta. Kuulosuojainten lisäksi suositellaan korvatulppia, sillä tila kaikuu.

Vuorolle osallistuakseen on oltava SRA– tai IPSC-ampuja ja maksanut vakuutuksen. Muista ko. kortit!
Hinta 15 €/kerta (käteisellä) ja patruunat 15 € / 50 kpl, ellei käytä omiaan.
Torstainen harjoitusvuoro on samalla kisa, joten kisakokemus karttuu samalla! Omaan ampumapäiväkirjaan saa pyynnöstä merkintöjä.

Tutustu radan järjestyssääntöön.
Linkki ilmoittautumiseen lähetetään tiedotesähköpostissa.

Grand Power K100 (tunnetaan USA:ssa nimellä STI GP6).

Raasi

Jäsenemme voivat maksutta hyödyntää Porin prikaatin Raasin ampumarataa (Raasintie 543, 21930 Uusikartano). Vapaista ajoista ja varauksista voi tiedustella Raasin alueen hoitajalta p. 0299 441 237.

Raasissa on:

 • 25 metrin pistoolirata
 • kaksi 150 metrin kiväärirataa
 • 300 metrin kiväärirata.

Raasissa on mahdollista ampua arkisin 7.00–22.00, lauantaisin 9.00–18.00 ja sunnuntaisin 12.00–18.00. Poikkeusluvalla ja erillisellä anomuksella myös muut ampuma-ajat ovat mahdollisia.

Raasin aluetta käyttävät Porin prikaatin lisäksi merivoimat sekä ampumaseurat ja yhdistykset.

Ennen ammuntaa ja sen jälkeen on ilmoittauduttava Porin prikaatin kenttäjohtajalle, puh. 0299 441 935. Tutustu toimintaohjeeseen.

Säkylä

Porin prikaatin radoista myös Säkylän radat (Ampumaradantie, 27800 Säkylä) ovat yhteistyökumppanuuden nojalla jäsentemme käytössä. Vapaista ajoista voi tiedustella p. 0299 441 238 (Säkylän alueen hoitaja). Kuten Raasissa, ennen ammuntaa ja sen jälkeen on ilmoittauduttava Porin prikaatin kenttäjohtajalle, puh. 0299 441 935.

Säkylässä on kahdeksan ampumarataa:

 • kaksi 25 metrin pistoolirataa (kummallakin 40 ampumapaikkaa)
 • kaksi 150 metrin kiväärirataa (20 ja 60 paikkaa)
 • 300 metrin kiväärirata (60 paikkaa)
 • 50 metrin pienoiskiväärirata (40 paikkaa)
 • 100 metrin liikemaalirata
 • 50 metrin ampumahiihtorata (30 paikkaa).

Säkylän radat ovat käytettävissä joka päivä 7.00–22.00.

Tutustu ohjeisiin.

Radoilla tulee ennen ammuntaa tehdä johtosääntöjen edellyttämät valmistelut. Ratakohtaisesti on nostettava ammunnasta varoittava punainen lippu ylös sekä kytkettävä päälle varoitusvilkkuvalot ja ampumakatosten päädyistä tauluille johtavat tiet suljettava tilapäispuomein. Taulut tulee sijoittaa aina niille varattuihin taulukehikoihin siten, että luodit osuvat taustavalleihin. Ammunnoissa on noudatettava ratakohtaisia ohjeita ja määräyksiä sekä ehdotonta siisteyttä. Ammunnan jälkeen on siivotta pois roskat, hylsyt ja käytetyt taulut sekä muut mahdolliset roskat. Omat ammutut ja reikäiset hylkyyn menevät taulut on vietävä ampumakatosten ulkopuolella oleviin isoihin roskasäiliöihin. Ratojen omia pieniä roskiksia ei saa niillä täyttää. Hyviin tapoihin kuuluu myös se, että ammunnan aikana radalla mahdollisesti käytössä ollut roskis myös tyhjennetään, radan takana olevaan isompaan roskikseen, riippumatta siitä onko siinä omia tai aikaisempien käyttäjien roskia.

Piikkiö

Yhdistyksemme jäsenet voivat käyttää Piikkiön Erämiehet ry:n rataa osoitteessa Heernummentie 170. Haulikkoradalla voi ampua metsästys-, BA- ja skeet-ammuntaa ja hirviradalla metsästyshirveä.

Haulikkorata: maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30–21.30.

Hirvirata: torstaisin klo 17.30–21.30.

Haulikkorata: jäsenet 3,5 €/25 kiekkoa, vieraat 5,00 €/25 kiekkoa.

Hirvirata: jäsenet 1 €/10 laukausta, vieraat 2 €/10 laukausta. 

Salo

Radalle ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Yksin mennessä omat aseet ja taulut välttämättömiä. Hinta 20 €/kerta, maksetaan postilaatikkoon katoksessa. Muista kirjoittaa nimesi vihkoon.
Rata on auki ma, ti ja to klo 12–20, lauantaisin klo 12–18 osoitteessa Ampumaradantie 86, 25240 HAJALA (Halikko, Hevonpää GPS N 60° 22′ 02,30″ E 22° 54′ 47,49″).
Radalle johtavalla tiellä Antolantien lähellä on puomi, joka on pääsääntöisesti lukittuna. Huomioi auton pysäköinnissä, että puomi saatetaan lukita.

Ammunta on kaikilla aseilla kielletty seuraavina arkipyhinä:

 • loppiainen
 • pitkäperjantai
 • ensimmäinen pääsiäispäivä
 • toinen pääsisäispäivä
 • helatorstai
 • juhannusaatto
 • juhannuspäivä
 • pyhäinpäivä
 • jouluaatto
 • joulupäivä
 • tapaninpäivä

Laitila

Radalle menosta pitää ilmoittaa Harri Suomiselle puh. 040 5112517, harryspotteri (ät) gmail.com. Hinta 5 € / kerta, maksetaan jälkikäteen tilille.
Rata on auki arkisin klo 8–21, lauantaisin klo 8–18 ja pyhisin klo 12–18 osoitteessa Myllykoskentie 115, Laitila.

Laitilan SRA-rataa.

Laitilan radalla on kuivakäymälä.
Radalle kannattaa pukeutua lämpimästi.

Turun Korkeakoulujen Reserviläiset ry – Åbo Högskolereservister

%d bloggaajaa tykkää tästä: